Barion Pixel

Pszichológia

Két pszichológiai támogató csoportot vezet Dr. Pataky Ilona neuropszichológus, az Afázia Egyesület elnöke, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az afázia okozta speciális igények és pszichológiai szükségletek terén mind az érintettek, mind a hozzátartozók körében.

Pszichológiai támogató csoport afáziásoknak

Beszélgetésen alapuló csoportterápia a mindenkori új afáziás betegeink részére. A csoportot Dr. Pataky Ilona neuropszichológus, az Afázia Egyesület alapító elnöke, a terület szakértője vezeti.

A beszélgetések célja a pozitív szemléletű önálló életvitel kialakításának és a szociális kapcsolatok építésének támogatása, valamint segíteni az érdekérvényesítés készségeinek kialakulását, a magabiztosság és az egészséges önkép erősítésén keresztül.

Az afáziával élő személyek nehezített kommunikációja oly sokféleképpen nyilvánulhat meg, ahány különböző személy ül a csoportban. Az együtt töltött időben a kölcsönös megértésre törekszünk. A csoportban gyakran kirajzolódó hasonlóság érzése megszünteti a magányosság és az elszigeteltség élményét, ugyanakkor kidomborodnak egyéni sajátosságok és eltérések is. Lehetőség nyílik saját gyengébb és erősebb tulajdonságaink kibontakoztatására, gyakran az érintettek maguk válnak egymás legnagyobb segítőivé.

Az együtt átélt élmények, beszélgetések mélyebb önismerethez és a kommunikációs helyzetek magabiztosabb kezeléséhez vezetnek.


Pszichológiai támogató csoport hozzátartozóknak

A foglalkozás átmenetileg szünetel.
(Információ kitéve: 2024.01.04.)

Beszélgetésen alapuló támogató csoport afáziások hozzátartozói számára, segítség az új élethelyzettel való megküzdésben. A csoportot Dr. Pataky Ilona neuropszichológus, a terület szakértője, az Afázia Egyesület alapító elnöke vezeti.

Az érintettek mellett a hozzátartozók számára is hirtelen változást jelent a nyelvi- és kommunikációs zavar megjelenése a családban. A hozzátartozóknak, akik a mindennapi életben a beszédfogyatékosok „24 órás segítői”, azáltal, hogy tapasztalataikat meg tudják osztani egymással, lehetőségük adódik arra, hogy megélhessék „a nem csak az én problémám” érzését, a közös terhek megbeszélését, ennek hatására sok erőt merítenek a mindennapok nehézségeinek elviseléséhez. Lehetőségük nyílik a csoportban új perspektívák keresésére és egyben kicsit távolabbról rátekinteni az érintett családtagjukkal való kapcsolatukra. Azon dolgozunk, hogy a családon belüli, megváltozott szerepeket újra egyensúlyba hozzuk egymással.


Ár: térítésmentes, de regisztrációhoz kötött

Időpont:
Támogató csoport afáziásoknak: szerdánként 16:00-17:00

Támogató csoport hozzátartozóknak: hétfőnként 2024.01.04-től átmenetileg szünetel

Helyszín: az Afázia Egyesület helyiségében, Bp. 1076 Péterfy Sándor utca 40. szám alatt, 3-as kapucsengő

Regisztráció e-mailben:
info@aphasie.hu

További gondolatébresztők:

Dr. Pataky Ilona 8 perces beszélgetése a DUNA TV-ben, tovább

Oszd meg!

Facebook
Email
Nyomtatás
Facebook
Email