Afázia Gyakorló logopédiai fejlesztő applikáció logója, fejlesztette az Afázia Egyesület


Afázia Gyakorló Alkalmazás

Letöltése egyszeri adományhoz kötött!

Töltsd le te is az afáziások számára készült hiánypótló Android alkalmazást! Használhatod táblagépen, avagy tableten, és akár egy nagyobb méretű okostelefonon is! Az Afázia Gyakorló (AGY) alkalmazás a mai világunkra rímelve, infokommunikációs lehetőségekkel egészíti ki az afáziások logopédiai terápiáját.
Kiknek szól, kiknek ajánljuk?

Afáziások részére: önállóan, hozzátartozóval vagy logopédussal is tudnak haladni, valamint teleterápiára is lehetőséget ad, súlyos afáziások esetén csak logopédus közreműködésével javasoljuk.

Hozzátartozó részére: logopédus segítsége nélkül támogathatja az afáziás érintettet a fejlődésben, könnyen hozzájuthat a terápiás anyaghoz, az önálló gyakorlás alatt időt nyer.

Logopédus részére: kreatív szabad felhasználás, friss, mai képanyag, összesen 2323 kép, egyedül is végezhető feladatok, személyre szabható otthoni gyakorlatok, tabletre telepítve akár már a kórházi ágyon is alkalmazható a páciensekkel, a feladatok a hallás és olvasás utáni értést, produkciót, utánmondást, számolást és a kommunikációt célozzák szószinten, szószerkezetek szintjén, mondat és szövegszinten kognitív funkciók bevonásával. Az Afázia Gyakorló alkalmazás használatát elsődlegesen fluens és non-fluens primer nyelvi zavarral küzdő, krónikus és akut afáziások számára ajánljuk, továbbá alkalmazható következményes afáziások szinten tartása céljából is.

afázia
Miért hiánypótló?

 • széles spektrumú afáziás pácienscsoportot szolgál ki
 • időbeli és földrajzi korlátok nélkül könnyen hozzáférhető
 • offline használható (a letöltést követően)
 • korlátozott mozgású páciensekhez is elér (kórházban tartózkodó, ágyhoz kötött)
 • kiegészítő terápiás eszköz a kevés felnőtt logopédiai terápiás anyag és képanyag mellett
 • afáziabarát applikáció: egyértelmű instrukciók, könnyű-logikus feladatvégzés, opcionális auditív és vizuális megsegítés beépítve a programba

Technikai információk:

 1. Az AGY alkalmazás futtatásához min. Android 4.2 vagy újabb rendszerű eszköz szükséges. 
  IOS rendszeren nem működik.
 2. Az alkalmazás tárhelyigénye min. 400 MB.
 3. Amennyiben az AGY letöltése közben az Android eszköze “Az ilyen típusú fájlok kárt okozhatnak eszközében. Mindenképp szeretné megtartani a(z) Afazia_Gyakorlo_Telepito.apk fájlt?” üzenetet írja ki, nyugodtan töltse le a fájlt. Ezt az üzenetet azért írja ki a készüléke, mert nem a Google Play áruházi alkalmazáson keresztül lett letöltve. Ezzel próbálják figyelmeztetni, hogy különféle helyekről letöltött applikációkat gondolkodás nélkül telepítsenek az emberek. Az AGY alkalmazás a saját honlapunkról, biztonságos helyről származik.
 4. Amennyiben az AGY alkalmazás letöltése után, a telepítés közben “Az Ön biztonsága érdekében telefonja nem telepíthet ebből a forrásból származó ismeretlen alkalmazásokat.” üzenetet írja ki Android készüléke, bökjön a Beállítások gombra, majd állítsa át az “Engedélyezés ebből a forrásból” kapcsolót, engedélyezze ebből a forrásból származó alkalmazások telepítését.

Képek az applikációból

 

Adó 1% vagy más adományok az Afázia Egyesület számára

Kérjük Önt, hogy pénzbeli adományával támogassa az Afázia Egyesület munkáját, melynek mindenkori célja az afáziás érintettek és hozzátartozóik támogatása, életszínvonaluk emelése.

LETÖLTÉS

Készítette az AFÁZIA – Az Újrabeszélők Egyesülete, az EFOP-1.1.5-17-2017-00005 azonosítószámon rögzített, „Az afáziával élők mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítása” c. projekt keretében.

Afázia – Az Újrabeszélők Egyesülete

Magyarország, 1076 Budapest, Péterfy Sándor utca 40. fsz.6.


Afázia Egyesület számlaszám:

OTP Bank Zrt. 11707024-20469955