Afázia Gyakorló logopédiai fejlesztő applikáció logója, fejlesztette az Afázia Egyesület


Afázia Gyakorló Alkalmazás

Letöltése egyszeri adományhoz kötött!

Töltsd le te is az afáziások számára készült hiánypótló Android alkalmazást! Használhatod táblagépen, avagy tableten, és akár egy nagyobb méretű okostelefonon is! Az Afázia Gyakorló (AGY) alkalmazás a mai világunkra rímelve, infokommunikációs lehetőségekkel egészíti ki az afáziások logopédiai terápiáját. 

Az Afázia Gyakorló alkalmazás használatát elsődlegesen fluens és non-fluens primer nyelvi zavarral küzdő, krónikus és akut afáziások számára ajánljuk, továbbá alkalmazható következményes afáziások szinten tartása céljából is. Súlyos afáziások esetén logopédus közreműködését javasoljuk.


Kiknek szól, kiknek ajánljuk?

Afáziások részére: önállóan, hozzátartozóval vagy logopédussal is tudnak haladni, valamint teleterápiára is lehetőséget ad

Hozzátartozó részére: logopédus segítsége nélkül támogathatja az afáziás érintettet a fejlődésben, könnyen hozzájuthat a terápiás anyaghoz, az önálló gyakorlás alatt időt nyer

Logopédus részére: kreatív szabad felhasználás, friss, mai képanyag, több mint 1000 kép és 600 rajz, egyedül is végezhető feladatok, személyre szabható otthoni gyakorlatok, tabletre telepítve akár már a kórházi ágyon is alkalmazható a páciensekkel, a feladatok a hallás és olvasás utáni értést, produkciót, utánmondást, számolást és a kommunikációt célozzák szószinten, szószerkezetek szintjén, mondat és szövegszinten kognitív funkciók bevonásával.

afázia
Miért hiánypótló?

– széles spektrumú afáziás pácienscsoport kiszolgálása
időbeli és földrajzi korlátok nélkül könnyen hozzáférhető fejlesztő gyakorlatok
– internetkapcsolat nélkül, offline használható
korlátozott mozgású páciensek elérése (kórházban tartózkodó, ágyhoz kötött)
kiegészítő terápiás eszköz, segédanyag, a kevés felnőtt logopédiai terápiás anyag és képanyag mellé
afáziabarát applikáció: egyértelmű instrukciók, könnyű-logikus feladatvégzés, opcionális auditív és vizuális megsegítés beépítve a programba

Képek az applikációból

 

Technikai információk:

Futtatásához min. Android 4.2 vagy újabb rendszerű eszköz szükséges, tárhelyigénye min. 400 MB.

Adó 1% vagy más adományok az Afázia Egyesület számára

Kérjük Önt, hogy pénzbeli adományával támogassa fáradhatatlan érdekképviseleti munkánkat, amit mint az AGY applikáció kifejlesztésével is, mindenkor az afáziás érintettek segítésére fordítunk.

Készítette az AFÁZIA – Az Újrabeszélők Egyesülete, az EFOP-1.1.5-17-2017-00005 azonosítószámon rögzített, „Az afáziával élők mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítása” c. projekt keretében.

Az AGY Android applikációt Nagy Katalin Kitti rehabilitációs szaklogopédus és Zsombori Balázs szoftverfejlesztő készítette.

Afázia – Az Újrabeszélők Egyesülete

Magyarország, 1076 Budapest, Péterfy Sándor utca 40. fsz.6.


Afázia Egyesület számlaszám:

OTP Bank Zrt. 11707024-20469955