Barion Pixel

EFOP pályázat 2020 projektzárás

2021. április 14-én megtörtént az EFOP.1.1.5-17-2017-00005 azonosítószámon rögzített, Az afáziával élők mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítása c. pályázatunk záró beszámolójának jóváhagyása.

Ezúton is köszönük valamennyi, a projektben résztvevő szakember munkáját, töretlen elhivatottságát!

Köszönjük továbbá az afáziával élők kitartását és segítőik, hozzátartozóik támogató hozzáállását! 

A pályázatban végzett tevékenységeink jelentősen meghaladták az egyes tevékenységekhez köthető és kötelezően vállalt indikátorokat, célértékeket, ami hűen tükrözi a résztvevők tenni akarását, az afáziával élő személyekért, hozzátartozóikért és segítőikért végzett állhatatos munkájukat.

Az indikátorok, szakmai mutatók közül néhány:

INDIKÁTOROK, SZAKMAI MUTATÓK

MEGNEVEZÉS

CÉLÉRTÉK

ELÉRT ÉRTÉK

Fogyatékossággal élő résztvevők száma (fő)

50

61!

Felkészítésen részt vevő szakemberek száma (fő)

9

11!

Kifejlesztett, elkészített képzési anyagok száma (db)

3

9!

Szolgáltatási (logopédiai és informatikai) esetszám

1075

4438!

A projekt 7 településen (Budapest, Debrecen, Kiskunfélegyháza, Pécs, Székesfehérvár, Szolnok és Tatabánya), valamint azok vonzáskörzetében valósult meg. Az afáziával élő személyek informatikai képzése során megtanítottuk őket az eszközhasználatra, ehhez valamennyien tabletet kaptak, megtanítottuk őket az online jelenlétre, – kommunikációra, internethasználatra, aminek segítségével egy aktívabb, önálló(bb) életvitelhez kívántuk őket hozzásegíteni.

Kifejlesztésre került továbbá egy afázia specifikus androidos alkalmazás, mely az Egyesület weboldaláról bárki által letölthető. Az applikáció lehetőséget ad akár önálló, akár családtagok segítségével történő gyakorlásra, valamint logopédusok segítségével a logopédiai terápiákon is használható.

A projekt keretében elkészült képzési, tájékoztató és információs segédanyagok szintén bárki által letölthetőek és folyamatosan elérhetőek az alábbi linken:
Segédanyagok telelogopédiához

A pályázat keretében bevezetett távszolgáltatással, teleterápiával kapcsolatban információ kérhető:+36 70 630 4986

Nagy Katalin Kitti+36 70 630 4986

Krasznár Feliciainfo@aphasie.hu

info@aphasie.hu

Oszd meg!

Facebook
Email
Nyomtatás
Facebook
Email