Logopédia

Az afázia mint nyelvi és kommunikációs zavar sok gyakorlással és fejlesztéssel javítható állapot, az újratanulás lehetséges. Ebben a hosszú folyamatban nyújtanak segítséget heti rendszerességű logopédiai csoportjaink. Több, mint húsz kis-, közepes- és nagycsoportos, illetve egyéni logopédiai foglalkozás zajlik egyesületünk helyiségében, illetve online. A foglalkozásokat szakképzett logopédusaink vezetik.

A logopédiai terápia közvetlen céljai: a beszéd, illetve a szóbeli és írásbeli kifejezés újratanulása, a szókészlet növelése, a tudatos nyelvhasználat és az ezzel összefüggő metakommunikáció elsajátítása, a beszédészlelés és beszédmegértés, az artikuláció, a hangképzés, továbbá az íráshoz és az olvasáshoz, a szövegértéshez szükséges kompetenciák kialakítása, gyakorlása. A logopédiai fejlesztés teszi lehetővé az afáziával élő személy gondolatainak, akaratának és vágyainak, valamint érzelmeinek a közlését, illetve azok elérhetővé és érthetővé tételét más személyek, illetve társadalmi intézmények számára.

Az újonnan érkező betegek közös telefonos vagy személyes egyeztetést követően, szükség esetén Állapotfelmérés után kerülnek besorolásra a számukra legmegfelelőbb logopédiai csoportba, foglalkozásra.

A nyelvi terápia mellett a csoportfoglalkozásokon megélt társas kapcsolatok és valódi/élethű kommunikációs helyzetek, valamint a felszabadult, jó hangulat nagyban hozzájárulnak az afáziás személyek rehabilitációjához.

Időpont: a hét minden napján zajlanak foglalkozásaink.

Helyszín:
Jelenleg online (Zoom, Skype, Messenger)
A koronavírus-járvány miatt foglalkozásainkat online szervezzük különféle online platformokon. Kizárólag néhány 1-3 személyes foglalkozást tartunk meg személyesen az Afázia Egyesület épületében. A központi elérhetőségünkön, illetve mindenki a saját logopédusánál tud tájékozódni az őt érintő részletekről.

Jelentkezés telefonon vagy e-mailben:
06 70 630 4986/ 06 70 604 9808
afazia@aphasie.hu

Csoportos logopédiai órák az Afázia Egyesületben személyesen és online (teleterápia))

Oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: print
Nyomtatás
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email