Barion Pixel

Logopédia

Csoportos logopédiai foglalkozás az Afázia Egyesületben Nagy Kitti és Szemrédi Erika logopédussal
Csoportos logopédiai órák az Afázia Egyesület szervezésében online Nagy Kitti Katalin logopédus vezetésével
Mácsai Katalin logopédus vezette kiscsoportos logopédia az Afázia Egyesületben.

Az afázia mint nyelvi és kommunikációs zavar sok gyakorlással és fejlesztéssel javítható állapot, az újratanulás lehetséges. Ebben a hosszú folyamatban nyújtanak segítséget az afáziás érintett számára heti rendszerességű logopédiai csoportjaink. Több, mint húsz kis-, közepes- és nagycsoportos, illetve egyéni logopédiai foglalkozás zajlik egyesületünk helyiségében, illetve online.

A logopédiai terápia közvetlen céljai: a beszéd, illetve a szóbeli és írásbeli kifejezés újratanulása, a szókészlet növelése, a tudatos nyelvhasználat és az ezzel összefüggő metakommunikáció elsajátítása, a beszédészlelés és beszédmegértés, az artikuláció, a hangképzés, továbbá az íráshoz és az olvasáshoz, a szövegértéshez szükséges kompetenciák kialakítása, gyakorlása. A logopédiai fejlesztés teszi lehetővé az afáziával élő személy gondolatainak, akaratának és vágyainak, valamint érzelmeinek a közlését, illetve azok elérhetővé és érthetővé tételét más személyek, illetve társadalmi intézmények számára.

Az újonnan érkező betegek telefonos vagy személyes egyeztetést követően, szükség esetén Állapotfelmérés után kerülnek besorolásra a számukra legmegfelelőbb logopédiai csoportba, foglalkozásra az Afázia Egyesületben elérhető csoportok, egyéni terápiás lehetőségek közül.

A nyelvi terápia mellett a csoportfoglalkozásokon megélt társas kapcsolatok és valódi/élethű kommunikációs helyzetek, valamint a felszabadult, jó hangulat 12 éves szakmai tapasztalatunk alapján nagyban hozzájárulnak az afáziás személyek rehabilitációjához.

Kik az Afázia Egyesület logopédusai?

Az alábbi gombra kattintva megtekintheti logopédusainkat:

Hasznos információk

Időpont: a hét minden napján zajlanak foglalkozásaink.

Helyszín:
Jelenleg online (Zoom, Skype, Messenger)
A koronavírus-járvány miatt foglalkozásainkat online szervezzük. Kizárólag néhány kiscsoportos foglalkozást tartunk meg személyesen az Afázia Egyesület épületében. A központi elérhetőségünkön, illetve minden hozzánk járó érintett a saját logopédusánál tud tájékozódni az ő csoportját érintő részletekről.

Jelentkezés telefonon vagy e-mailben:
Krasznár Jánosné, Felicia – 06 70 604 9811

info@aphasie.hu

Oszd meg!

Facebook
Email
Nyomtatás
Facebook
Email