Barion Pixel

#együtt sikerül – Afázia Egyesület teleterápia

Az elmúlt napokban és hetekben számtalanszor hallottuk és olvashattuk, hogy a koronavírus hogyan változtatta meg az életünket.

Igaz és nehéz, tudjuk mindannyian.

Most mégsem a nehézségekről, óvintézkedésekről, és szükséges tennivalókról beszélnénk, hanem inkább arról a pozitív és haladó szemléletmódról, amely segítségével a márciusi kéthetes átmeneti időszak után Egyesületünk teljes mértékben átállt az online rehabilitációra.

Tavaly decemberben az EFOP- 1.1.5-17-2017-00005 azonosító számon rögzített, Az afáziával élők mindennapjait segítő infokommunikációs távszolgáltatás kialakítása c. pályázat keretében  – mert hittük, hogy ez a jövő -már bevezettük a logopédiai távszolgáltatást, de akkor még mi sem gondoltuk, hogy mára már minden foglalkozásunk így fog megvalósulni.

2020. áprilisra nem csak az EFOP pályázat logopédusai és betegei, hanem az Egyesületünk további csoportjai is bekapcsolódtak az internetes oktatásokba. Jelenleg 13 fő logopédus, 2 fő zeneterapeuta 1 fő mentálterapeuta és 1 fő szociológus és családvédelmi tanácsadó dolgozik heti rendszerességgel és segít több mint 90 afáziás embernek.

Persze tudjuk, hogy a személyes terápiás foglalkozások – a veszélyhelyzet elmúlásával – ismét vissza fognak térni és helyüket nem fogják teljes mértékben átadni a virtuális világnak, de az is egyértelmű, hogy az online tér egyre nagyobb teret hódít, és egyre több emberhez jut, juttat el. Ehhez kívánunk mi is csatlakozni, amikor utat engedünk a modern kommunikációs eszközöknek és online csatornáknak.

Egyesületünk tehát töretlenül működik, pályázati projektjeink és a foglalkozások zavartalanul folynak.

Büszkék vagyunk kollégáinkra, akik a jelen helyzetben is készen álltak a megújulásra, a fejlődésre és nagyra becsüljük a betegek, családtagok és ismerősök pozitív hozzáállását az online foglalkozásokon való részvételben. És hogy milyen messzire lehet eljutni, arra kiváló bizonyíték, hogy még Franciaországból is ránk találtak és érdeklődtek az online logopédiai foglalkozáson való részvétel iránt! Persze ha jól belegondolunk ez mégse meglepő, ha már az afáziás kórusunkról is nyilatkoztak elismerően Ausztráliában!

#online logopédia

#online zeneterápia

#online mentálterápia

#online szociális és általános tanácsadás

A szavak helyett végezetül beszéljenek a képek, melyek hűen mutatják, hogy #együtt sikerül!

Oszd meg!

Facebook
Email
Nyomtatás
Facebook
Email