Barion Pixel

Jogosítvány meghosszabbítása afáziásoknak – általános információk

A stoke-n átesett emberek jogosítványát többször bevonja a családorvos, de ha ez nem is történik meg, a család gyakran eltiltja őt az autóvezetéstől.

A jogosítvány meghosszabbítása,  visszaszerzése a háziorvoson keresztül történik.

A 13/1992. VI. 26. Népjóléti rendelet szerint az I. fokú vizsgálatot a háziorvos végzi.

Amennyiben döntésével az érintett nem ért egyet, 15 napon belül új, II. fokú vizsgálatot kérhet a lakóhelye szerint illetékes Országos Orvosi Rehabilitációs és Szakértői Intézettől.

( Budapesten VIII. Vajda Péter u. 10/b  462-65-00 )

PÁV ( Pályaalkalmassági Vizsgálat)  814-18-20

Itt is végeznek felülvizsgálatokat.

A háziorvos, amikor kiállítja a jogosítvány hosszabbítását, akkor módja van arra, hogy 30 napos korlátozás mellett ideiglenes hozzájárulást adjon, és beutalja a PÁV-hoz az afáziás embert.

A vizsgálat térítéses, 8310.- Ft

A figyelem, tájékozódás vizsgálatát a Budai Gyermekkórházban (Donauer doktor rendelése) végzik, felnőttek számára is.

Számítógép segítségével megállapítható a figyelem, megosztott figyelem, a téri tájékozódás stb mértéke. Ennek alapján eldönthető, hogy javasolt-e a vezetés. Ha nem, akkor meg lehet ismételni a vizsgálatot, és regisztrálható a javulás.

Erről a vizsgálatról nem készül  szakértői vélemény, amit el kell fogadni, viszont ha a háziorvos bizonytalan, akkor ez segíthet.

Várják a jelentkezőket háziorvosi beutalóval (annyi legyen rajta, hogy kérem XY vizsgálatát ) Budai Gyermekkórház a  06-1-345-06-13 számon. Jelentkezni kedd és csütörtök reggel 8-9 között lehet.

Oszd meg!

Facebook
Email
Nyomtatás
Facebook
Email