Barion Pixel

ÉLETMENTŐ: INGYENES ALKALMAZÁS OKOSTELEFONRA

KÖTELEZŐ TELEPÍTENI!

Írta: Nákovics L. Megjelent: 2020. január 28.

életmentő alkalmazás afáziások számára is
Életmentő alkalmazás okostelefonra

Számtalanszor szerepeltek már Egészség rovatunkban olyan alkalmazások, amelyek segíthetnek egészségesebb életmódunk kialakításában. Sőt, anno még azt is megmutattuk, milyen beépített megoldás van az iPhone-os iOS rendszerében, ami jól jöhet, ha épp az utcán leszünk rosszul és valaki a segítségünkre siet. Most azonban itt egy ingyenes, életmentő alkalmazás okostelefonra, amely azonnal értesíti a mentőt, ha rosszul vagyunk, illetve rengeteg hasznos tanácsot is kapunk elsősegélynyújtáshoz, mérgezéstől a balesetig minden témában.

Fontos tudnivaló: mielőtt folytatjuk, felhívjuk a figyelmet, hogy a program segélyhívóként működik, így a téves riasztások elkerülése végett a kipróbálására a Teszt üzemmódot használják! Ez a program felületének bal felső sarkában kapcsolható be/ki.

ÉLETMENTŐ: INGYENES ÉLETMENTŐ ALKALMAZÁS OKOSTELEFONRA

Az ÉletMentő app iOS-re és Androidra egyaránt ingyen elérhető. A program segítségével egyetlen mozdulat csupán, ha segélyhívást akarunk leadni rosszullét, vagy baleset esetében. Használatának előnye, hogy – amennyiben rendesen kitöltjük benne egészségügyi adatainkat – a program a segélyhívás leadásakor azonnal megosztja a diszpécserrel az összes tudnivalót rólunk, illetve a GPS adatok alapján a pontos helyünket is. Utóbbi nem csak akkor praktikus, ha saját rosszullétünk miatt hívünk segítséget, hanem akkor is, ha csak szemtanúi vagyunk mondjuk egy balesetnek és oda hívnánk mentőt. Akár egy számunkra teljesen ismeretlen környékre is könnyebb lesz vele gyors és hathatós segítséget kérhet.

Oszd meg!

Facebook
Email
Nyomtatás
Facebook
Email