Barion Pixel

OORI – a Hangadó Énekegyüttes koncertje

A koncert

A Hangadó Énekegyüttes ismét koncertet adott 2017. május 26-án, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Ápolók napi ünnepségen! Hatalmas öröm volt az intézet ápolóinak viszont látni egy-egy régi betegüket, akik immáron a porondon álltak és énekléssel adóztak az ápolók áldozatos munkájáért.

(English below)

A Hangadó Énekegyüttesről

A Hangadó Énekegyüttes afáziások és hozzátartozóik számára alapított kórus, mely heti rendszerességgel tart kóruspróbát/közös éneklést az Afázia Egyesületben. A kórushoz való csatlakozás minden érintett számára nyitott!

Az AFÁZIA egy olyan állapot, melyben a beszéd- és a nyelvi funkciókat éri sérülés az agyban (stroke, vagy más agyi sérülés következtében). Újra kell tanulniuk beszélni.

Az ÉNEKLÉS pedig egy olyan sokoldalú időtöltés, mely nem csak az emberi kapcsolatokat vonja szorosabbra, hanem összetett módon segíti a beszéd újratanulását is! Sok afáziásnak, akinek a beszéd nehezére esik, a dalszövegeket tisztán és természetesen sikerül megformálnia.

TERÁPIÁS célból létrehozott éneklő csapatunkban mindenféle műfajból származó, elsősorban népszerű és közismert magyar dalokat éneklünk hangszerek kíséretével. Olyan zenéket, melyeknek a szövegét nagy valószínűséggel a balesetük előtt is ismerték az érintett kórustagok.


Pár szó rólunk, vezetőkről

Fekete Zsófia

Eredetileg karvezetőnek tanultam, utána léptem a zeneterápiás területre, jelenleg az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (www.rehabint.hu) zeneterapeutája vagyok. Nagyon fontosnak tartom a zene, az éneklés integráló erejét, mely embereket is összeköt és az agyban is összerendez olyan területeket, melyek más aktivitással nem lehetne egymáshoz kapcsolni. Nagy öröm számomra, amikor a beszédsérülésük miatt izoláldódó embereknek az éneklésen keresztül közösségi élményt tudok nyújtani.

Eckhardt Fanni

Zenepedagógusként és a beszédfejlesztésért rajongó emberként az afáziásokkal történő zenélés, terápiás jellegű zenei foglalkozás az, ahol az engem motiváló és számomra izgalmas területek összeérnek. Feltöltődöm a próbákon, ebben a csapatban egymásra hat a lelkesedésünk. Azt az örömöt pedig nehéz leírni, amit akkor élünk át a csoportban, amikor az éneklés megsegíti a szavak kiejtését az érintettek számára. Ha szeretnéd átélni, gyere és énekelj velünk!

The Hungarian Aphasia Choir – Hangadó Énekegyüttes

This is a group of music lovers who have aphasia (loss of speech after a stroke or other brain injury) and their relatives and friends who enjoy singing TOGETHER.

The multifaceted process known as SINGING, makes human bonds stronger and also helps people to regain the ability to speak.

In accordance with our THERAPEUTIC aims, we sing well-known Hungarian songs of the most varied styles. Many people with certain types of aphasia can easily pronounce lyrics that they had learned before their accidents, even when speaking the same lines would prove extremely difficult for them.

Choir leaders:

Zsófia Fekete

zs.fekete@rehabint.hu

Fanni Eckhardt

fanni.eckhardt@aphasie.hu

Még több információ:

www.facebook.com/afaziakorusbudapest

https://aphasie.hu/zeneterapia/

Oszd meg!

Facebook
Email
Nyomtatás
Facebook
Email