Október világszerte az Afázia Hónapja. 2019. október 16-án, szerdán az Afázia Egyesület megtartotta éves rendezvényét, mely keretén belül dr. Pataky Ilona, az Egyesület elnöke előadásában hangsúlyozta az afáziás személyek hozzátartozóinak szerepét.

Továbbá bemutatásra került az EFOP 1.1.5.17-2017-0005. Az afáziával élők mindennapjait támogató infokommunikációs alapú távszolgáltatás c. projekt aktuális státusza. A projekt során 2019. októberéig 7 megyében, 10 logopédus, 54 afáziás személynek tartott informatikai képzést. Az EFOP pályázati munka eddigi tapasztalatiról meséltek kiváló előadásaikban Faragó Nelli, a debreceni Kenézy Kórház logopédusa és Simon Attila, afáziás pályázati résztvevő, továbbá az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet pályázati logopédusa, Németh Mariann és afáziás partnere, Udvari Katalin.

A rendezvényen a Verbalio új, afázia specifikus szoftverét, a Verbalio Afáziát Zsombori Balázs szoftverfejlesztő és Nagy Katalin Kitti logopédus mutatták be a közönség számára.

Köszönjük az előadóknak, afáziás személyeknek, hozzátartozóiknak, szakembereknek, a sajtónak és minden további érdeklődőnek, akik részt vettek rendezvényünkön!